info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kvinnliga nätverk: Ge oss något att tro på

I en tid av ojämlikhet och bristande tillit behöver svensk arbetarklass något att tro på. Det skriver Näta, Byggnads kvinnliga nätverk, som efterfrågar satsningar via ett nytt finanspolitiskt ramverk. "Socialdemokraterna sviker svensk arbetarklass".

Det här är en debatterande artikel. Innehållet är insändarens egna uppfattning – inte nödvändigtvis Byggnadsarbetarens.

I en tid av kriser och konflikter som ständigt verkar avlösa varandra mot en bakgrund av ständigt växande samhällsklyftor mitt i en brinnande klimatkris behöver svensk arbetarklass något att tro på.

I en tid av ojämlikhet, bristande tillit till samhällets institutioner och i en svår ekonomisk situation som drabbat den arbetande klassen hårt behöver vi något att tro på.

”Perfekt storm”

Denna perfekta storm av kriser och konflikter har skickligt använts av våra politiska motståndare för att slå split och splittra. Sittande regering har använt eländet vi lever i för att göra politiska poänger, för att skapa ett vi och ett dem. Och visst kan det verka lockande att välja deras förenklade och skeva förklaringsmodell när problemen känns för komplexa, kriserna för många och konflikter sår rädsla inom oss.

Vi står inför ett tydligt vägval nu, ett avgörande där vi måste vara handlingskraftiga och framåtblickande som en motpol mot sittande regerings splittrande, handlingsförlamade och tydligt ”arbetarklassfientliga” politik.

Vi behöver sätta kommande generationers väl som våran ledstjärna när vi tacklar den alltjämt ökande ojämlikheten och den brinnande klimatkrisen.

LÄS ÄVEN: Unga byggares ilska – kräver Magdalena Anderssons avgång 

Vill mer, kan mer

Vi vill mer, vi kan mer, vi orkar lyfta blicken och drömma större. Vi tror på ett jämlikt Sverige, ett inkluderande och tolerant Sverige, ett Sverige som tar ansvar och vågar möta de stora utmaningar vi står inför. Vi tror på ett bättre, starkare, rättvisare och tryggare samhälle. Ett samhälle som byggs av tillit och gemenskap.

Och vi är säkra på att genom ekonomiska reformer och en bättre skattepolitik kan vi inte bara öka jämlikheten utan även finansiera den gröna omställning som behöver ske NU!

Kampen för jämlikhet och kampen för vår framtida existens ligger i våra händer och vi tänker inte vänta längre.

Stärk trygghetssystemen

Vad som krävs nu är politik som är lösningsorienterad, effektiv och generös. Vi behöver politik som samlar och enar arbetarklassen, politik som ingjuter framtidstro, tillit och hopp.

Vi behöver en grön omställning som är del av ett bredare löfte: en bättre framtid för det stora flertalet. För att lyckas krävs ett nytt finanspolitiskt ramverk och skattereformer med fokus på höjd skattekvot och ökad jämlikhet. Staten måste få utrymme att lånefinansiera samhällsnödvändiga investeringar samtidigt som välfärden och trygghetssystemen stärks.

”S sviker arbetarklassen”

Därför anser vi, Näta, kvinnor i Byggnads, att Socialdemokraterna sviker svensk arbetarklass och sätter vår gemensamma framtid på spel när de inte längre vågar driva den reformstarka socialdemokrati som byggde det välfärdssamhälle vi en gång var. Ge oss reformer för att förändra samhället.

Ge oss något att tro på.

Näta
Byggnads nätverk för kvinnor
Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig