info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

I dag firas Världshälsodagen

I dag firas ILO, Världshälsodagen, för säkerhet och hälsa på arbetsplatsen. Syftet är att främja förebyggande av arbetsolyckor och arbetssjukdomar globalt.

Informationskampanjen syftar till att fokusera på internationell uppmärksamhet om nya trender när det gäller arbetsmiljöfrågor, arbetsrelaterade skador, sjukdomar och dödsfall över hela världen. I dag håller också fackföreningsrörelser sin internationella minnesdag för döda och skadade arbetstagare för att hedra minnet av offren för arbetsolyckor och arbetssjukdomar.

Dagen firas över hela världen

Årets tema på Världshälosdagen är användandet av kemikalier. En ILO-rapport visar att åtgärder måste tas för att förebygga risker för arbetare, arbetsplatser och miljön. Att fira Världsdagen för säkerhet och hälsa är en del av den övergripande strategin för arbetarskydd och hälsa i ILO. Dagen ska främja skapandet av en global förebyggande arbetsmiljökultur. I många delar av världen organiserar myndigheter, fackföreningar, arbetsgivarorganisationer och arbetsmiljöutöveare aktiviteter aktiviteter i dag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: I dag firas Världshälsodagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig