info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Verksamhet flyttad – det blir inget åtal

Det blir inget åtal efter en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott vid ett takarbete i Alvesta 2011. Anledningen är att bolaget inte längre finns i Sverige.

Vid en inspektion i maj 2011 kunde Arbetsmiljöverket konstatera att det pågick ett takarbete på en fastighet i centrala Alvesta, skriver Smålandsposten. Det visade sig att det inte fanns någon arbetsmiljöplan upprättad för arbete på taket. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om byggnads- och anläggningsarbete finns det krav på upprättande av arbetsmiljöplan. Brott mot detta kan medföra böter.

Fem meter

Arbetsmiljöverket bedömde att arbete på tak där nivåskillnaden är cirka fem meter är riskfyllt, därför är det nödvändigt att ha en arbetsmiljöplan för att förhindra att arbetstagare faller ner och skadar sig.
Men nu har åklagarmyndigheten beslutat att förundersökningen läggs ned eftersom företrädare för bolaget misstänks ha lämnat landet. Verksamheten bedrivs nu i ett annat land. Förutsättningar för lagföring utomlands eller utlämning till Sverige saknas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Verksamhet flyttad – det blir inget åtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig