info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggolycka i Mörbylånga

Snickaren tog ett steg bakåt - och ramlade ner i ett hål. Nu ligger han på sjukhus med allvarliga skador. Polisen rubricerar tills vidare händelsen som ett arbetsmiljöbrott.

Det var i fredags som olyckan inträffade, på ett NCC-bygge på Öland, där ett modulhus höll på att uppföras. En modul skulle, enligt polisrapporten, ställas på en annan med hjälp av en kran.Mellan de två blivande våningarna skulle det finnas en trappa. När snickaren skulle justera modulen ramlade han ner tre meter, i hålet för trapphuset. Snickaren hade innan händelsen, varnat sina kolleger för hålet, enligt polisrapporten. Mannen är 50 år.

NCC ska utreda olyckan

NCC kommer att göra en egen utredning av hur olyckan kunde ske.
– Vi kan tyvärr inte säga så mycket nu. Vi måste prata med snickaren först för att få veta mer om händelseförloppet, säger Mikael Engström, arbetsmiljöingenjör på NCC i Malmö.
Arbetsmiljöverket har ännu inte gjort en inspektion av arbetsplatsen. Myndigheten kommer att besöka arbetsplatsen i början på nästa vecka.

Vittnesuppgifter

Polisen har tagit en del vittnesuppgifter.
– Vi avvaktar än så länge tills vi får besked av åklagaren om det ska inledas en förundersökning eller ej, säger Bo Isaksson, chef för eko- och miljöbrottsenheten i Kalmar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggolycka i Mörbylånga

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig