info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Åtgärdskrav efter sprängolycka

Två anställda vid Hallsta pappersbruk skadades den femtonde oktober i samband med sprängningar för ett vindkraftsbygge. Nu kräver Arbetsmiljöverket åtgärder från de inblandade företagen.

Byggnadsarbetaren rapporterade den femtonde oktober om att två personer skadats i samband med sprängningarna längs vägen mellan Hallstavik och Östhammar. De träffades av sprängsten.
De båda skadade var anställda vid Hallsta pappersbruk som ligger intill platsen för sprängningarna. Enligt Arbetsmiljöverket kom de in i sprängområdet då de var ute för att ta vattenprover.
Byggnadsarbetaren har tagit del av ett inspektionsmeddelande som Arbetsmiljöverket lämnat till pappersbrukets ägare Holmen paper. Där krävs att pappersbruket ska redovisa en egen utredning av olyckan för Arbetsmiljöverket samt att man ska se över sina skriftliga rutiner och instruktioner för att utföra arbetet säkert på byggarbetsplatsen. Dessutom ska en riskbedömning göras. Svar ska lämnas till Arbetsmiljöverket senast den 19 december.
Enligt Sveriges Radios Upplandsnytt har Arbetsmiljöverket också krävt svar från det företag som bygger vindkraftsparken. Enligt Upplandsnytt anser Arbetsmiljöverket bland annat att företaget inte visat tillräckligt bra att de sett till att utomstående inte kunnat komma in i sprängområdet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Åtgärdskrav efter sprängolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig