info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kritik mot dålig arbetsmiljö

Negativ uppmärksamhet i TV hindrar inte arbetsgivaren från att fortsätta driva byggen med dålig arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket riktar nu hård kritik mot det hotellbygge som uppmärksammades i stockholmsmedier för en tid sedan.

Byggettan slog larm för ett par veckor sedan, om den dåliga arbetsmiljön, med bland annat fallrisker, samt gasoltuber i direkt anslutning till ett antal sovplatser som fanns på arbetsplatsen. Byggnads kontaktade även Arbetsmiljöverket, för att få en inspektör att stoppa byggverksamheten, men ingen från myndigheten hade möjlighet att göra en inspektion vid det tillfället.

Lång lista med anmärkningar

En vecka senare gjorde dock Arbetsmiljöverket en kontroll av arbetsplatsen, som uppvisade en rad allvarliga brister. Det var bland annat oklart vem som var ansvarig för hela projektet och ansvarig för arbetsmiljön, det saknades skyddsräcken vid schaktgrop, maskiner hade inte tillräckliga skyddsanordningar, det var dålig belysning på arbetsplatsen och byggnadsställningar var bristfälliga, grävmaskinen på platsen var inte besiktigad och armeringsjärn saknade skyddstäckning.

Ny besiktning

Arbetsmiljöverket kommer att göra en ny besiktning av hotellbygget den åttonde november för att kontrollera om arbetsplatsen då uppfyller kraven i föreskrifterna. (AFS 1990:12 och AFS 1999:3).
Byggnadsarbetaren har sökt arbetsgivaren för en kommentar, utan resultat.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kritik mot dålig arbetsmiljö

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig