info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolyckan i riksdagen

Dödsolyckan vid SSAB i Luleå tas upp i riksdagen. Sven-Erik Bucht (s) har ställt en fråga om vad arbetsmarknadsministern tänker göra för att minska dödsolyckor på arbetsplatserna.

I förra veckan dog två industrirörmontörer när tjära vällde ut då de arbetade med underhållsarbete vid en cistern på SSAB.
Riskdagsledamoten Sven-Erik Bucht upprörs av olyckan. Han tar därför upp den i en interpellation, en fråga, till arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson i riksdagen. Han vill veta vad hon tänker göra för att minska dödsolyckor på arbetsplatser. Vidare om hon är beredd att öka anslagen till arbetsmiljöarbetet.
-Det här är inte klokt. Nu måste man agera politiskt för att vända trenden med dödsolyckor och allvarliga olyckor, säger han.

Kräver mer resurser till Arbetsmiljöverket

Sven-Erik Bucht har följt utvecklingen av dödsolyckor och allvarliga olyckor i sitt hemområde, Norrbotten. Och han konstaterar att i hela landet dör nästan en person i veckan på sitt arbete, samtidigt som olyckorna totalt sett ökar. Arbetsmiljön sätts på undantag, menar han, samtidigt som regeringen genomfört neddragningar av Arbetsmiljöverket.
-I Norrbotten, till exempel, har det skett en halvering av antalet inspektörer de senaste åren. Det måste bli ett slut på nedmonteringen av Arbetsmiljöverket. Resurserna måste öka, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolyckan i riksdagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig