info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka utredd

Arbetsmiljöverket är nu klart med sin utredning om dödsolyckan i Frillesås, Kungsbacka där en byggnadsarbetare omkom efter ett fall på sex meter. Verket konstaterar flera allvarliga brister. Åklagare får nu ta ställning.

Olyckan hände den 29 september förra året. En 29-årig byggnadsarbetare från Slovakien dog efter ett fall på sex meter. Han arbetade på ett eternittak som gav vika och föll ner på ett betonggolv. Skydd saknades.
Vid olyckan pågick förberedelser för att sätta ett plåttak. Det gjordes genom att man fäste brickor som träreglar sedan skulle fästas i. Därefter skulle plåtskivor skruvas i träreglarna.

Allvarliga brister

Jörgen Conradsson, arbetsmiljöinspektör i Göteborg, har konstaterat flera allvarliga brister.
– Normalt ska man lägga upp skivor att gå på vid riskfyllda arbeten som detta. Det var självklart att taket inte skulle hålla. Samtidigt ska man ha personlig fallskyddsutrustning, säger han. Arbetsmiljöverket är nu klar med sin utredning och har lämnat ärendet vidare åklagare som får bestämma om man ska gå vidare i ärendet. Mannen, var egenföretagare, men hade hyrts in av ett byggföretag. Olyckan hände första dagen på arbetsplatsen, en timma och 55 minuter efter att de börjat jobba.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka utredd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig