info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler konkurser i höst

Konkurserna i byggbranschen fortsätter öka jämfört med förra hösten. Om man ser på utvecklingen över hela året har konkurserna minskat, men endast med en procent.

Under januari till oktober i år har antalet svenska konkurser, oavsett bransch, minskat med tio procent jämfört med förra året. Men byggbranschen har inte hängt med i den utvecklingen. Här är minskningen över hela året endast en procent enligt den senaste statistiken från kreditinformationsföretaget UC.

Mörk konkurshöst

Sedan i juli visar månadsstatistiken från UC rent av att konkurserna i byggbranschen ökar, jämfört med förra årets månadsstatistik. Endast i oktober gick 91 byggföretag i konkurs i år, motsvarande siffra från förra året är 80. Under hela perioden juli till oktober ligger ökningen på tretton procent, 266 företag gick i konkurs förra året och 301 i år.

Svängt i alla branscher

Även sett till den totala statistiken över alla branscher bröts den nedåtgående trenden i antalet konkurser i september, just den månaden ökade konkurserna med hela femton procent. Men totalt över året är minskningen fortfarande tioprocentig och den kraftiga vändningen i september verkar ha varit tillfällig. Konkurserna i samtliga branscher ökade förvisso även i oktober, men nu endast med en procent.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler konkurser i höst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig