info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggvarujättarna går ihop: "Kan kraftsamla"

Kampen om den svenska byggvarumarknaden fortsätter. Nu samlas XL-Bygg, Bolist och Järnia i en organisation.

OBS! Bilden är inte från någon av butikerna som nämns i artikeln. Foto: Mostphotos

Fyra stora och väletablerade XL-handlare – XL-Byggpartner, NP Nilsson, XL Bygg Kompaniet samt XL-Bygg Habo – lämnade i somras XL till förmån för Woody.

Om det då betydde en försvagning för XL-bygg, sker nu något som kan stärka kedjan. Konkurrensverket har nämligen godkänt samgåendet mellan XL och bygg- och järnhandeln Bolist.

Affären innebär enligt ett pressmeddelande från företagen att de över 300 butikerna som idag utgör kedjorna XL-BYGG, Bolist och Järnia samlas i en ny organisation. Styrelsen kommer att bestå av representanter från norska Mestergruppen samt XL-Byggs och Bolists handlare. Koncernen kommer enligt pressmeddelandet att ha en samlad butiksomsättning på över nio miljarder kronor.

– Nu kan vi kraftsamla under en gemensam organisation. Vi tar det bästa av våra två företag och skapar den starkaste kedjan på marknaden. Vi kommer att fortsätta värna det fria företagandet inom byggmaterialhandel i Sverige genom att skapa de bästa förutsättningarna för entreprenörerna, säger XL-BYGGs VD, Karin Eriksson, som också kommer att leda den nya koncernen.

LÄS ÄVEN: Hur många byggvaruhus tål Sverige?

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggvarujättarna går ihop: "Kan kraftsamla"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig