info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare inlåsta med corona: "Vi är hungriga"

De utsatta migrantarbetarnas situation på VM-byggena i Qatar har fått hård kritik. En ny dokumentär visar hur de hålls inlåsta, trots att de smittats av coronaviruset.

Här i Doha byggs bland annat Doha Port Stadium, en jättearena vid vattnet. Foto: Mostphotos

Byggnadsarbetaren har gång på gång berättat om gästarbetarnas slavlika förhållanden på byggen i Qatar inför fotbolls-VM för herrar 2022. Enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch dör hundratals personer varje år på byggena. I landet finns omkring 800 000 gästarbetare i Qatar, som enligt rapporter jobbar omänskligt långa pass i extrem hetta.

Nu kommer nya uppgifter om situationen i Qatar. Svt rapporter om den tyska dokumentären ”Fångad i Qatar”, som har gjorts av kanalen ARD.

ARD visar klipp inifrån industriområdet Sanaya strax utanför Doha, där tusentals arbetare bor tillsammans. Enligt dokumentären som Svt skriver om är området avspärrat med staket och satt i karantän.

500 VM-arbetare på platsen testades nyligen positivt för coronaviruset.

– Vi är sju stycken i ett litet rum som är helt fallfärdigt. Vi får inte ens gå ut för att få frisk luft. Vi måste lämna rummen i hemlighet för att se till att få mat, säger en arbetare till ARD.

– Vi är hungriga och det finns inte tillräckligt med mat, säger en annan arbetare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare inlåsta med corona: "Vi är hungriga"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig