info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Glasflaskor och spott mot byggjobbare – "Helt oacceptabelt"

Glasflaskor som kastas och byggnadsarbetare som blir spottade på. Det konfliktfyllda bygget på Södermalm i Stockholm har inneburit en otrygghet för byggnadsarbetare, enligt bostadsbolaget Svenska bostäder.

Konfliktfyllt bygge på Södermalm. Foto: Södergruppen arkitekter

I kvarteret plankan på Södermalm i Stockholm har sedan många år tillbaka en konflikt rasat mellan hyresgäster och det kommunala bostadsbolaget Svenska bostäder. Striden gäller ett nybygge på innergården, ett ovalt femvåningshus.

Protester och överklaganden har duggat tätt men motståndarna fick till slut ge sig efter ett domstolsbeslut. Bygget har påbörjats och ska enligt plan stå klart 2022.

Nyligen gick Svenska bostäder ut med ett skarpt brev till hushållen efter att byggnadsarbetare, enligt bolaget, utsatts för spott och fått glasflaskor kastade mot sig av hyresgäster som stått på sina balkonger. Det skriver tidningen Mitt i. 

I brevet till kvarterets hyresgäster skriver bolaget:

”Det är helt oacceptabelt. Fortsätter trakasserierna kan vi bli tvungna att vidta åtgärder, som till exempel att täcka in delar av fasaderna och byggnadsställningarna”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Glasflaskor och spott mot byggjobbare – "Helt oacceptabelt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig