info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svetsaren föll ner i rasmassorna

En fruktansvärd olycka inträffade vid rivningen av en sportarena i Sankt Petersburg. Något gick snett när taket skulle lossas och en svetsare föll rakt ner i rasmassorna, mitt framför ögonen på sina kollegor.

Se filmen på raset längre ner. Foto: fontanka.ru

Den mäktiga multiarenan SKK (Sport- och konsertkomplexet) i Sankt Petersburg i Ryssland stod klar inför OS 1980 och har använts sedan dess. I fredags revs den för att göra plats för en ny hall till VM i ishockey 2023.

Det hela sas vara välplanerat och lokala tidningen Fontanka hade skickat upp drönare för att föreviga ögonblicket.

Först skulle taket rivas under kontrollerade former, genom att svetsare skulle kapa väggfästena. Men när en svetsare i 30-årsåldern, som befann sig högst upp på väggen, kapade ett fäste blev kraften från taket så stark att väggarna rasade in. Kollegor som befann sig i en kranlyft intill kunde inte rädda mannen, som föll rakt ner och försvann i rasmassorna och avled.

– Orsaken till det inträffade kan ha varit för stor del icke kvalificerad arbetskraft, som fått för lite förberedelse, vilket är av vikt vid en så här unik byggnad, säger säkerhetsexperten Alexander Moskalenko till Fontanka.

Filmen här under, med godkännande av Fontanka, är hämtad från fontanka.ru:

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svetsaren föll ner i rasmassorna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig