info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tog med sig grillen från bygget – fick sparken

En platschef på Peab fick sparken sedan han tagit med sig en grill hem som ägdes av företaget. Nu har avskedet lett till en stämning i Arbetsdomstolen.

Att ta hem grillen och låta den stå där i ett halvår passade sig inte, ansåg Peab. Foto: Colourbox

Fackförbundet Ledarna har stämt Peab på 150 000 kronor i Arbetsdomstolen efter att en platschef på Peab fått sparken anklagad för stöld, något som tidningen Arbetet skriver. 

När platschefen fick syn på ett bra pris på en grill, slog han till och lät företaget betala. Tanken, enligt egen utsago, var att öka trivseln på bygget.

Grillen följde emellertid hem till chefen medan bygget höll semesterstängt och blev kvar där under hösten vilket så småningom ledde till avsked.

Enligt stämningsansökan tog platschefen med sig grillen hem på grund av problem med obehöriga på bygget. Att grillen sedan blev kvar även efter sommaren berodde på hög arbetsbelastning och glömska. Han hade dessutom redan en mycket bättre grill hemma, utfäste han.

Till tidningen Arbetet säger förbundsjuristen Jens Andersson på Ledarna, att han anser att avsked kan tillämpas vid stöld men att man i enskilda fall har ”olika åsikter om vad som faktiskt har hänt”.

Peab ville inte kommentera det enskilda ärendet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tog med sig grillen från bygget – fick sparken

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig