info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Anmälde snickarjobb till ARN: ”Dom använde plattsättare – inte snickare”

Snickarjobbet såg inte riktigt bra ut. Då kom kunden fram till att de inte var snickare utan plattsättare som utförde arbetet. Nu är bygget anmält till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

I en anmälan till ARN skriver en kund till ett byggbolag att det inte var snickare som snickrade ihop altanen utan plattsättare. Foto: Ur anmälan till ARN

Kunden beställde ett jobb av en lokal entreprenör. De gjorde upp affären över telefon och hela bygget drog i gång efter sommaren förra året. Uppdraget var att bygga ett utedäck och montera ett måttbeställt uterum.

Under byggets gång noterade kunden flera byggmissar. Enligt anmälan till ARN var bärlinan sned, det fanns ingen stöttning under glaspartierna, en trappa var felbyggd och det var ”flera andra småfel som inte är enligt branschpraxis.”

”Plattsättare i stället för snickare”

I anmälan hävdar också kunden att de som jobbade inte var snickare, utan plattsättare som höll i hammare och såg.

”Deras arbete är inte fackmannamässigt utfört. Företaget använde sig av arbetskraft som inte hade tillräcklig kunskap inom området. De använde sig av plattsättare i stället för snickare.”

Vill anlita nytt bolag

Kunden begär i sin anmälan 47 082 kronor av företaget för att kunna anlita ett nytt företag som kan fixa bristerna. ”Vi vill inte behöva betala mer pengar för att arbetet inte blev korrekt utfört”.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Anmälde snickarjobb till ARN: ”Dom använde plattsättare – inte snickare”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig