info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man föll ner i grop på byggarbetsplats – dog

En förbipasserande medelålders man dog efter att ha störtat ner i en 5-6 meter djup grop på en byggarbetsplats i Finland.

Föll ner i byggrop – dog
Dödsolyckan inträffade nära parken Kajsaniemi i Helsingfors. Foto: Mostphotos/Google Maps

Under lördagskvällen 14 september föll en man ner i en djup grop vid en byggarbetsplats i centrala Helsingfors och avled.

Enligt en första utredning ska det ha funnits ”tillräcklig gatubelysning” på platsen, men att det var mörkt och regnade när olyckan inträffade vid 22-tiden på kvällen.

Öppning i stängslet

Enligt Hufvudstadsbladet ska det ha funnits en halv meter bred öppning i stängslet vid byggarbetsplatsen och att mannen då kan ha uppfattat det som att öppningen var avsedd för fotgängare.

– Jag sa ”gå inte den vägen” eftersom den kunde vara farlig i och med mörkret, säger en anhörig som uppger att det var beckmörkt på platsen, rapporterar Hufvudstadsbladet.

LÄS ÄVEN: Byggarbetare föll genom betongplatta

Byggbolaget Terra Wise, som är huvudentreprenör för byggarbetsplatsen, menar att de har följt de skyddsåtgärder och riktlinjer som gäller, rapporterar Hufvudstadsbladet.

Vi tar del i de anhörigas sorg

”Myndigheterna utreder för närvarande händelseförloppet som ledde till olyckan. Händelsen är oerhört beklaglig och vi tar del i de anhörigas sorg”, säger byggbolagets vd Tuomas Saarinen i ett pressmeddelande enligt Hufvudstadsbladet.

Polisen arbetar med att undersöka dödsolyckan. Bland annat ska de utreda hur säkerheten kring byggarbetsplatsen har varit.


Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man föll ner i grop på byggarbetsplats – dog

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig