info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föll genom betongplatta – saknade armering

Uppdraget var enkelt. Ta bilmaskinen och kolla vad det är för armering. Plötsligt föll byggnadsarbetaren genom ett hål i betongplattan. Orsaken var att det inte fanns någon armering.

Enligt beställaren skulle det finnas armering i betongen. Det gjorde det inte. Ett hål öppnade sig där byggnadsarbetaren föll igenom. OBS! Genrebild. Foto: Mostphotos

Olyckan inträffade i slutet av augusti i Stockholm. Enligt en olycksfallsanmälan till Arbetsmiljöverket var det en betongplatta som skulle bilas bort. Men före det skulle en byggnadsarbetare kontrollera hur mycket armering det var i plattan. Enligt beställaren var platten 6 kvadratmeter stor och full med grov armering. Men den uppgiften visade sig inte stämma.

Två kvadrat rasade

När byggnadsarbetaren började bila så rasade plötsligt två kvadratmeter av betongplattan in. Hantverkaren tappade balansen, föll ner i hålet och landade på rasmassorna en våning ner. Tur i oturen var att fallet inte blev så högt, cirka 1,3 meter. Skador då? Jo ena axeln och vänster underben fick sig en smäll. Byggnadsarbetaren beräknas vara sjukskriven i tre veckor.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föll genom betongplatta – saknade armering

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig