info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

MB-ledamoten: ”Förstått att någonting varit på gång”

För få produktionsstarter och för låg försäljning. JM:s varselbesked kom inte som en blixt från klar himmel, enligt Peter Olsson, MB-ledamot på JM:s riksregion Syd: ”Det har inte gått bra".

Peter Olsson, MB-ledamot, riksregion Syd. Foto: Privat / Mostphotos

Under tisdagsmorgonen 20 augusti meddelade JM att företaget varslar 145 anställda varav merparten är byggnadsarbetare.

LÄS ÄVEN: JM lägger jättevarsel

– Vi har förstått att någonting varit på gång. Vi var så sent som förra veckan inne regionalt och fick en dragning av ledningen om hur det såg ut, säger Peter Olsson, MB-ledamot på JM:s riksregion Syd.

LÄS ÄVEN: JM-jobb räddas – så löste de krisen lokalt

Informationen om varslet kom i ett mejl till alla anställda i koncernen strax efter klockan sju i morse.

– Eftersom det är aktiepåverkande måste ju informationen kommuniceras på det här sättet. Det är så tågordningen ser ut. Så jag tycker ändå att företaget har skött det här på minst sämsta sätt.

Man trodde ju att räntebeskedet skulle vara den stora nyheten idag

Hur kändes det?

– Man trodde ju att räntebeskedet skulle vara den stora nyheten idag, men så blev det inte. Men samtidigt var det väntat. Det har inte gått bra. Vi säljer och startar inte i den takten vi behöver göra med den bemanningen som vi har. Nu får vi se vilka konsekvenser det blir av det här.

Byggnads: ”Hoppats att man skulle hålla ut”

Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads Stockholm Gotland, kommenterar varslet.

– Jag har inte fått någon indikation på att det går dåligt. Det enda är att jag har fått information om att en byggarbetsplats var pausad för att säkerställa att man inte sitter med övertalighet. Men mer vet jag inte i dagsläget.

– Det är tråkigt. Vi har sett att marknaden börjar vända lite och hade hoppats att man skulle hålla ut. Det finns en fördröjningsprocess när räntorna nu kommer tillbaka och marknaden öppnar upp sig, säger Tomas Kullberg.

JM har i dag totalt 2 100 anställda.


Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Vad innebär börspåverkande?
  • JM är ett aktiebolag. Detta innebär att information om företaget, dess finansiella resultat, strategiska beslut, eller andra viktiga händelser kan påverka aktiekurserna, antingen för det egna företaget eller för andra företag på samma marknad.
  • Eftersom informationen kan ha stor påverkan på marknaden finns det strikta rapporteringskrav, för att säkerställa att all relevant information snabbt blir tillgänglig för investerare och marknadsaktörer.
Michael Toll, reporter
Katarina Connheim, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: MB-ledamoten: ”Förstått att någonting varit på gång”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig