info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

12 klappar som du borde skriva på önskelistan

De senaste veckorna har det varit full fart i tomteverkstan. Med precision och frenesi har nissarna haft fokus på en enda sak – hårda paket till er på bygget. Här kommer några klappar att skriva på önskelistan.

1.Skruvtvingar
Ni vet hur det är. Skruvtvingar är väldigt bra att ha ibland, men det känns lite onödigt att köpa. Varför inte slå till och önska sig ett par i julklapp? Då blir det äntligen ett slut på provisoriska spännanordningar som inte riktigt är hundra. Finns i flera olika storlekar hos de flesta bygghandlare. På bilden en skruvtving från Bahco som kostar 109 kronor på K-Rauta.

2. Nåt med bluetooth
Det där med bluetooth är ändå speciellt. Bara det är bluetooth så smäller det liksom högt. Och om det är som i det här fallet – i kombination med ett par schyssta skyddsglasögon som mer liknar solglasögon smäller det som värsta nyårsraketen. Det här paret kommer från Honeywell och du kan enkelt kommunicera trådlös i en arbetsmiljö där skydd och kommunikation är nödvändig. Kostar 1 595 kronor på Verktygsbutiken.nu.

3. En ren jobbmugg
Fika på jobbet – då här den här muggen rena drömmen. Finns att köpa på Partykungen.se för 99 kronor.

4. Kapsylöppnare
Det gäller att alltid vara redo, även när törsten kommer. Och varför inte genom att ha ett verktyg utformat som en kapsylöppnare. Perfekt att hänga på grillen för heta sommardagar. 99 kr på Hittajulkappar.nu.

5. En ny bil, tack
Vem vill inte glida omkring och glassa på stan? Här kommer argument för att chefen ska skriva under köpordern till en ny hantverkarbil: ”Första intrycket blir dåligt om vi åker omkring i så risiga bilar”, ”Jag får inte plats med verktygen”, ”Ta det på budgeten för nästa år”, ”Känner mig som en jäkla tomte i den gamla bilen”.
Och när det gäller bil – varför inte välja vinnaren i Byggnadsarbetarens test, en Peugeot Partner för 247 900 kronor.

6. En fräsch tatuering
Har du funderat över att gå och tatuera dig? Om så är fallet ska du naturligtvis  välja något som visar att du är byggnadsarbetare. Skriv på önskelistan:

Att rita på kroppen är dyrt vill jag lova
och därför hoppas jag nu på en gåva.
Det kommer kosta fem tusen max, så swisha gärna över några lax.
Hammare eller såg,  jag vet inte, jag vill ha båda.
Eller så får det bli något annat från min låda

7. Hel låda med hela tumstockar
Var är den där förbannade tumstocken? Visst, på jobbet finns den i byxan och fler att hämta, men hemma? Behövs ju för minsta fix. Att mäta med andra fasta saker som man känner till måtten på – typ en kökslucka eller en två tum fyra – funkar inte i längden. Så kapitulera nu och önska dig inte en, inte två utan en hel ?”#¤% kartong med tumstockar. När de sedan ligger i en snygg hög på hyllan i garaget kan du äntligen andas ut. En bra tumstock kostar kring 80 spänn. Vid köp av en hel kartong går det nog att förhandla fram lite tomterabatt.

8. Ett helt kit batteridrivet
Om du ätit din spenat var dag, kanske tomten är riktigt glad. Varför fega och önska sig småsaker av tomten? Slå till med ett helt verktygspaket av olika batteridrivna maskiner. Finns från de flesta tillverkarna att köpa. Exemplet på bilden är från DeWalt. Där ingår slagborrmaskin, slagskruvdragare, cirkelsåg, sticksåg, arbetslampa, 3 stycken 18V 5,0Ah batterier, multiladdare och 2 stycken förvaringsväskor. Priset för de olika paketen varierar men ligger kring 9 000 kronor och finns att köpa bland annat på Proffsmagasinet.se och Verktygsproffsen.se.

9. En rejäl omrörare
Saffransdegen i all ära, men här hoppar vi upp ett snäpp. För vad kan vara viktigare än att blanda till fix? För att lyckas krävs det bra maskiner, som den här omröraren från Festool. Den blev bäst i test i Byggnadsarbetaren. Ett bra styrkereglage, att den var höj- och sänkbar och vispade grymt gillades av testpatrullen.
– Första gången med denna visp. Mycket bra, var plattsättaren Aras Khders kommentar.
Kanske något att önska sig från chefen?

10. Vinnarhammare
Den ska vara lång, det är tydligen bäst. Penen på en plåtslagarhammare alltså. Och en lång pen fanns det på hammaren från Hultafors, vinnaren av Byggnadsarbetarens test. Den hade dessutom bra balans.
– Greppet och balansen är bra, riktigt bra, tyckte plåtslaren Jonas Rydberg.
Priset för vinnarhammaren ligger kring 550 kronor och finns att köpa på nätet hos flera bygghandlare.

11. En egen låda
Den här julklappen är egentligen till barn – men … Vem vill inte ha en egen liten låda för de små verktygen när det är dags för lite hemmapul. Och det med namn och allt: ”Snickarkungen Lasse”, ”Rörmokarchefen Lisa”, ”Jag äger på bygget – Piotr”, ”Det här är min låda – Markus”…
Lådan kostar 363 kronor och finns att beställa på Rofa.se.

12. … och lite egen tid?
Sent på julaftons kväll. Ute råder ett kompakt mörker, lätta flingor singlar ner och trötta barn leker med sina klappar. Själv sitter du överjäst i fåtöljen i ett hav av julpapper. Kanske lite missnöjd över att du inte fick den där kartongen med tumstockar eller verktygspaketet med batteridrivna verktyg. Men var inte orolig – här kommer en klapp till.
Dra dig undan, varför inte till sängen och där bulla upp en kudde riktigt skönt. Sedan är det bara att gå in där appar finns och ladda ner Build Road, ett av många spel som handlar om byggverksamhet. Just här ska du anlägga vägar. Och gillar du inte asfalt och vältar finns det även annat för just dig i appverktygslådan.

GOD JUL!

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 12 klappar som du borde skriva på önskelistan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig