info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Golfbollar hotar byggjobbarnas säkerhet – "Blev träffad"

Förlupna golfbollar har blivit ett hot mot ett bygge. Nu har byggföretaget fått nog och polisanmält golfklubben.

Foto: Patrick Micheletti

Det är byggföretaget BAB Bygg som gjort polisanmälan efter att man fått stora problem med golfbollar intill ett tennis- och gymnasitikhallsbygge i Höganäs, berättar Nordvästra Skånes tidningar.

Under sommaren har felslagna bollar från grannen Höganäs golfklubbs driving range träffat fasadens plåt. Byggföretaget har fått samla ihop tio till femton bollar varje dag inom sitt område. Golfbollar har flugit in i hallen, där personalen jobbar.
– Bollar kommer in i fasaden och det blir märken efter dem, enligt Jan Axelsson, arbetschef på BAB Bygg, till tidningen.

Problemen gällde byggets östra fasad och att byta plåtarna kan kosta uppåt 150 000 kronor.

Det finns även en oro för byggpersonalens, fyra personers, säkerhet.
– Vi kan inte garantera säkerheten för dem. Vår platschefs dotter passerade på cykelvägen häromdagen och blev då träffad av en golfboll på handen, säger Jan Axelsson.

Golfklubben och företaget har fört diskussioner men vid polisanmälan hade det fortfarande inte lett till något resultat. Att göra en anmälan var nödvändigt också inför byggbolagets försäkringsbolag.

Hallen som byggs i närheten av golfbanan. Illustration: Fojab arkitekter

Jan Axelsson har förvånats över att säkerheten inte har varit bättre från golfklubbens sida.

Golfklubbens ordförande Ola Sandberg blev å sin sida förvånad över polisanmälan, eftersom parterna haft diskussioner sedan i juni.
– Vi har hela tiden på olika sätt försökt förhindra detta. Vi har tagit bort en del av utslagsmattorna och ändrat utslagsriktning på en del, säger han till Nordvästra Skånes tidningar.

Enligt honom har klubben försökt få till ett längre skyddsnät än idag men det hade man inte fått något gehör för från kommunen.

Beställare till bygget är Höganäs kommun. Efter polisanmälan hade parterna ett möte planerat för att diskutera problemen.

Ett av alternativen var då att stänga bygget.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Golfbollar hotar byggjobbarnas säkerhet – "Blev träffad"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig